Přátelé, připravili jsme si pro vás jednu exkluzivní událost. Speciální extra kurz vaření japonské kuchyně pod taktovkou mistra světa japonské kuchyně v roce 2023 Jakuba Horáka a opravdu se máte na co těšit. Dne 3.4.2024 proběhne tento kurz v naší Food Atelier Rezidence ve Staříči od 16:00. Můžete se hlásit i v případě, že již máte svůj voucher zakoupený.
Menu tohoto kurzu vás opravdu okouzlí a nadchne:‚
– Suzuki sashimi new style
– Sashimi z mořského vlka v moderním pojetí
– Kamo karashi su miso yaki
– Kachní prsa s japonskou hořčicí
– Buta no kakuni
– Bůček vařený na japonský způsob
– Matcha panna cotta
– Tradiční italský dezert s japonským čajem matcha
A jak by se vám sám Jakub představil?
Jmenuji se Jakub Horák a je mi 27 let. Od svých 16 let věnuji japonské kuchyni. Pocházím z Plzně kde jsem studoval a žil do
svých 18 let. Po té době jsem se natrvalo přestěhoval do Prahy a začal na plný úvazek pracovat v restauraci YAMATO. Za tu dobu jsem ušel velkou cestu a několikrát jsem byl poznávat Japonsko. V roce 2019 jsem získal 8 měsíční stipendium od Japonské vlády studovat japonskou kuchyni přímo pod japonskými kuchaři. Závěrem tohoto stipendia byla závěrečná zkouška kde jsem získal čestnou stříbrnou medaili, nejvyšší ocenění které se za tak krátkou dobu dá získat a podmínkou je bydlet v Japonsku. Tato zkušenost byla oči otevírající a dali mi to mnoho zkušeností a správný pohled na japonskou gastronomii.
V březnu 2020 jsem se vrátil těsně před pandemii COVIDU. Takhle jsem měl 3 roky zpracovat všechny informace a budovat své zkušenosti. V roce 2022 jsem se přihlásil na celosvětovou soutěž v japonském vaření, Washoku World Challenge, pro nejaponské kuchaře a chtěl si vyzkoušet moje zkušenosti které jsem získal za léta práce. První fáze byla postoupit z online testů do kvalifikačního turnaje pro Evropu, který se odehrál na podzim v Paříži kde přes moje očekávání jsem vyhrál první místo a tím postoupil do finále které se odehrálo v Tokio na konci února 2023.
Soutěž v Tokio se odehrála poslední dva dny v únoru 27/28. Tam se sešli výherci ze všech dalších kvalifikačních kol které se
odehráli ve světě a online. Nad všechny očekávání jsem dokázal
vyhrát i Tokio a stal se mistrem světa v Japonském vaření pro rok 2023. Tímto vítězstvím jsem se mohl zúčastnit ještě jedné
soutěže proti Japonským kuchařům která se odehrála v KYOTO o týden později. Kde jsem byl oceněn za přínos japonské gastronomii a vyhrál čestné 5 místo.
Více informací vám postupně odhalíme také v události na Facebooku ZDE.