Čokoládové fondány
Jak David sliboval, tak splnil – recept na čokoládové fondány je tady!
Na 6 porcí budete potřebovat
90 g hořké čokolády | 90 g másla | 60 g hladké mouky | 3 ks vejcí | 90 g cukru krupice | trošku másla a mouky na vymazání formiček
A jak na to?
V misce na páře nechte rozpustit máslo a čokoládu. Jakmile budete mít hotovo, vylovte ze skřínky elektrický šlehač a pusťte se do šlehání vejcí. Pokračujte v tom tak dlouho, dokud se z vajíček nestane hustější pěna. Poté postupně a pomalu přisypávejte cukr, aby se důkladně zapracoval do rozšlehaných vajíček.
Dále promíchejte rozpuštěné máslo a čokoládu s vajíčky a cukrem. Jakmile se obě hmoty spojí, můžete přidávat i mouku. Pořádně vše promíchejte a těsto máte hotovo!
Nakonec už stačí jen vymazat formičky máslem a vysypat je moukou. Naplňte je do 2/3 těstem a hurá do trouby!
A tady začíná to nejtěžší! Každá trouba je jiná, a tak vám nedokážeme říct přesný čas, který budete potřebovat k dosažení toho nejlepšího výsledku. Můžeme vám ale prozradit, jak to dělá David ve Food Atelieru. Troubu si nahřeje na 190 ° a fondány peče 9-10 minut. Nezapomeňte, že výsledkem má být dezert pevný na povrchu a krásně tekutý uvnitř. Možná to bude chtít trochu experimentování, ale věříme, že se nakonec povedou!
Budeme rádi, když nám na Facebook pošlete foto s vaším výsledkem. Držíme palce a těšíme se na vaše výtvory!
Tip!
Fondány si můžete vylepšit například tím, že do těsta přidáte trochu chilli nebo hotový dezert polijete malinovým coulis.